Lezingen

Lezingen Elseline Knuttel geeft lezingen, inspiratiesessies, lessen/gastcolleges en workshops op het gebied van kinderboeken en leesonderwijs.

Mogelijke onderwerpen:

- Theaterlezen
- Leesondersteuning, leesbevordering, leesvoorkeur van zwakke lezers, leesproblemen en leesonderwijs (o.a. voor logopedisten, -remediĆ«rende- leerkrachten, studenten)


 

 

 

Biografie

Elseline Knuttel begon haar loopbaan als docente Nederlands (vmbo, toen: leao en mavo) en werkte later als bibliothecaris, gespecialiseerd in jeugdliteratuur en leesbevordering. Ze recenseerde kinderboeken. In 1995 begon ze haar eigen kinderboekenuitgeverij De Inktvis, o.a. gespecialiseerd in boeken voor kinderen die moeite met lezen hebben. Door twee dagen in de week in een kinderboekwinkel te werken blijft ze op de hoogte van recente jeugdliteratuur. Verder verricht ze freelance redactiewerkzaamheden en verzorgt ze geregeld lessen en lezingen voor verschillende doelgroepen over uitgeverij en kinderboeken.
Elseline Knuttel rondde in 2012 haar master SEN als taal-dyslexiespecialist af. In december 2010 richtte ze haar speciaalzaak rondom 'lezen' op: www.leesletters.nl.
Meer weten over prijzen en mogelijkheden? Neem contact op.