Lezen in de kunst

Presentatie 'Lezen in de kunst'

Onder schilders is 'lezen' een favoriet onderwerp. Het bekijken van een lezend persoon heeft iets intiems, het beeld is mysterieus. Wat leest deze persoon? Wat voelt of denkt hij of zij daarbij? In welke wereld vertoeft hij of zij door het lezen van dat boek? Lezen voert je mee naar een andere wereld, een wereld waar jij als de toeschouwer geen toegang tot hebt. 

                          August Macke (1887-1914)

Presentatie

Elseline Knuttel, leesspecialist en kunstliefhebber, verzamelde afbeeldingen van schilderijen waarop lezende mensen (kinderen, volwassenen, ouderen) zijn te zien in verschillende stijlen en vanuit verschillende culturen en perioden. Zij beschouwt de beelden vanuit haar expertise als leesspecialist en vanuit kunsthistorisch oogpunt. Zo ontstaat een onderhoudende reis door de kunstgeschiedenis aan de hand van beelden van lezende mensen.

Al dan niet met Pubquiz

Om de bijeenkomst op geanimeerde wijze af te sluiten bestaat de mogelijkheid om een pubquiz te houden over het onderwerp, met kleine prijsjes die in verband staan met het onderwerp 'Lezen in de kunst'.

Belangstelling?

Interesse voor bibliotheek of leesclub? Neem contact op met Elseline Knuttel voor mogelijkheden en tarieven op via info@inktvis.nl of 06 33310931